Oddelek za filozofijo FFUM in DAF (Društvo za analitično filozofijo in filozofijo znanosti) vabita na predavanje: »Nekaj novih idej o paradoksu polagalca kablov/ Some new thoughts on the cable guy paradox« Predaval bo prof. dr. Neven SESARDIĆ Predavanje, ki bo v angleškem jeziku, bo v torek, 9. maja 2017, v  predavalnici 2. 9. ob 18.00. Prisrčno vabljeni.

Izvleček predavanja: V primeru, ki je znan kot “paradoks polagalca kablov”, se zdi, da dajeta načeli “pričakovane koristnosti” in “izogibanja določeni frustraciji” kontradiktorne napotke o tem, kaj naj bi storili. V predavanju bo predstavljena izpopolnjena verzija “paradoksa polagalca kablov”, v kateri bo pokazal, da izbira, ki jo določa načelo “izogibanja določeni frustraciji”, izgublja intuitivno privlačnost.

O predavatelju:  Prof. dr. Neven Sesardić je bil profesor na različnih univerzah na Hrvaškem, v ZDA, na Japonskem, v Angliji in Hong Kongu. Med njegovimi objavami sta knjigi Making Sense of Heritability (Cambridge 2005) in When Reason Goes on Holiday (Encounter Books, 2016) ter veliko člankov v vodilnih filozofskih časopisih kot so Journal of Philosophy, Ethics, Philosophy of Science, British Journal for the Philosophy of Sciences in Biology and Philosophy.

Vabilo-gostujoc-e-Sesardic